14.12.2020 F.B.S.K. joulukokous Turussa

FBSK Joulukokous 14.12.2020

Kokouksen avaus 14:11

 1. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi

  ääntenlaskijaa. Puheenjohtaja Greta Grönholm, Sihteeri Elisa Aho, pöytäkirjat Pertti Kiili,

  Casper Salmela

 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Ok.

 3. Päätetään, otetaanko käsiteltäväksi muita asioita kuin esityslistalla olevia asioita tai mitä

  johtokunta kokoukselle esittää. Asiat käsitellään kohdassa 12 muut asiat. Törmänen

 4. Kokouksen esityslistan hyväksyminen, korjataan kohta 12 muut asiat.

 5. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen. Ok.

 6. Jäsenasiat

  Jäsenmaksun voi maksaa 1.(80€), 2.(40€) tai 4. osassa (20€)
  Eläkehakemus
  Uusia oppilasjäseniä, Janette Bertényi-Hynynen, Laura Rinnekangas, Janina Koivuranta, Jami Kalliorinne, Aada Aaltonen, Milla Harju, Arttu Harjula.

 7. IBA 2021

  IBA:ssa vaalit maalis-huhtikuussa 21: valitaan board vuosille 21-23.
  Missä MM-kisat järjestetään, vaihtoehtoina oli nyt ollut Italia tai Berliini (Berlin Bar Conventionin yhteydessä), Greta Grönholm on asettunut ehdolle IBA:n puheenjohtajaksi, kampanjoinnin saa aloittaa 1 kk ennen vaaleja. Jokaisella maalla yksi ääni. Pepe Dionin terveydentilanne heikentynyt ja Giorgio Fadda on virkaa tekevä presidentti nyt. Mikäli Grönholm valitaan, hän ei voi toimia FBSK:n puheenjohtajana. Grönholm on valmis jatkamaan FBSK:n puheenjohtajana, mikäli ei tule valituksi. IBA:n vaalit ovat vasta huhtikuussa, joten varapuheenjohtaja ottaisi puheenjohtajan roolin, jos Grönholm valittaisiin IBA:n johtoon hänen ollessaan edelleen FBSK:n puheenjohtaja.
  IBA kokous järjestetään
  mahdollisesti ”hybridinä” Tanskassa Nordic cupin yhteydessä, mutta mikäli koronatilanne ei anna myöden, niin kokonaan etänä.

 8. Nettisivut

  Ovat viivästyneet, mutta tulossa tämän vuoden loppuun mennessä drinkkireseptejä myöten. Otamme vastaan kommentteja sekä ehdotuksia, mikäli puuttuu jotain tai halutaan jotain lisää. Modernisoidaan tekstisisältöä, eli jonkin verran lähtee vanhaa pois, mutta uutta tulossa myös paljon. Linkki tulee heti, kun sivu on valmis. HKI kysyy, onko tulossa vielä reseptit alaosastoille kommentoitavaksi. Tulee nettisivuille, sen jälkeen saa kommentoida. Voidaan lähettää ennen julkaisua. Helsinki haluaa kommentoida ennen. Laura lähettää puheenjohtajille reseptit tänään, kommentit viikon sisällä. Sopii kaikille.

 9. Instagram tilin aktivoiminen.

  Johtokunta esittää voisimme tuoda yhdistyksen alaosastojen toimintaa esille enemmän, esim. kultakin alaosastolta My Day -stooreihin, takeover viikko, tms.
  Halutaan erilaista sisältöä.
  Alaosastot ottaisivat somen haltuun viikoksi kerrallaan, drinkkireseptejä, alaosastojen kuulumisia, yksittäisiä henkilöitä voidaan nostaa esille. Aniko tekee suunnitelman aikataulusta, voidaan muokata alaosastojen ohjelman mukaan. Lisäksi someohje, jotta pysytään vähän linjassa. Saa lisätä kuvia, storyä yms. Tulee puheenjohtajat ryhmään näkyviin. Lappi toivoo viikkoa 7, heillä silloin vuosikokous ja lapin drinkkimestaruuskisat. Kuopio toivoo viikkoa 3.

10. Yhdistyksen tulevat tapahtumat ja kilpailut vuonna 2021.

 1. Vuosikokous maanantaina 29.3.2021, halutaan antaa Turulle mahdollisuus toimia

  Vuosikokouksen ja juhlan isäntänä, koska heiltä peruuntui joulujuhla. Paikalla ei valitettavasti ketään, jotka juhlien järjestämisestä ovat vastanneet. Turku saa viikon nyt aikaa miettiä. Helsinki suostuu tähän järjestelyyn.

 2. IBA 2021, käsitelty jo kohdassa 7.

 3. SM-kisat ja kevätkokous, johtokunta ehdottaa, että Vaasa järjestää koska vuoden

  2020 kisat jäi pitämättä. Vaasa haluaa järjestää. HKI kysyy kategoriaa, viime vuonna ei saatu IBA:lta kategoriaa, sillä kisat peruuntuivat. IBA on menossa sellaiseen malliin, jossa MM-kisa tulee olemaan moniosainen sisältäen kenties olut- ja viinitietoutta, black box-osiota, ”bartender’s choice”-tyylinen cocktail. Pohditaan, olisiko järkevämpää, pitää vielä kategoriat SM-kisoissa, mutta mennä IBA- mallisempaan tyyliin, FBSK:n SM-kisathan ollut jo vuosia moniosaiset. Mahdollisesti niin että karsinnassa sarja mutta finaalissa jotakin muuta. Alaosastoissa voisi tästä käydä keskustelua.

 4. Syyskokous ja Nuorten kisat, johtokunta ei ole vielä selvittänyt Koffilta päivämääriä.

 5. Aktiivitesti, onko alaosastoilla toiveita, syksyyn siirtyy joka tapauksessa. Ehdotettu loppusyksyä.

11. Alaosastojen puheenvuorot.

Vaasa: pidettiin syyskokous, mutta ei muuta koska koronarajoitukset.
Helsinki: Nyt olivat saaneet kokoukseen hyvin porukkaa.
Kuopio: Yllättävän hyvin tilanteeseen nähden, elokuussa pidettiin kuplafutisturnaus, jossa viisi joukkuetta. Syyskuussa käyneet Joensuussa, Another dogissa vierailulla kymmenen hengen porukalla.
Lappi: Ovat kokoustelleet neljä kertaa tänä vuonna, Lapin mestaruuskisat tulossa alkuvuodesta yhteistyössä Ihkun kanssa.
Oulu: Noin kuukausi sitten yhdessä Lapin kanssa illanvietto ja kokoukset, aikovat pitää aktiivitestit Lapin kanssa taas yhdessä. Suuria suunnitelmia ei ole ensi vuodelle vielä. Häme: Hiljaista, vuosikokous pidettiin helmikuussa. Muutamia kokouksia peruuntui keväältä.
Turku: Pitänyt syksyllä kokouksen, muuten rauhallista.

12. Muut asiat

Laura Suutari kysyy koska Calvadoskisat, calvadoksesta ei ole kuulunut.
Harri Törmänen, Diamond Beverages, haluaa toivottaa kaikille rauhallista ja turvallista joulua ja tilanteisiin huomioiden maksimaalista kaupankäyntiä. Parempaa loppuvuotta. Johtokunta: Johtokunnassa ja kilpailu- ja koulutustoimikunnassa vapautumassa paikkoja, eli mikäli on kiinnostusta ja aktiivisuutta, saa ottaa yhteyttä.
HKI: Laura: kertoi vähän tulevasta koulutuksesta.
Greta toivottelee vielä ihanaa joulunaikaa, kaukohaleja kaikille ja toivotaan, että koronatilanne helpottaa, jotta saataisiin taas paikkoja laajemmin auki. Hyvää joulua ja parempaa vuotta 2021.

13. Kokouksen päättäminen 15:01 Paikalla:

Greta Grönholm Arttu Harjula Casper Salmela Pertti Kiili

Salla Sormunen Elisa Aho
Aniko Lehtinen Antti Suhonen Harri Törmänen

Etänä:

Jari Hakkarainen Laura Suutari Pekka Pellinen Noora Mommo Iida Järvelin Mikko Ilves
Leena Komulainen Johannes Virkki Markku Raittinen Riina Uusimäki Christa Aarnio Tapani Saarinen Severi Poltto Laura Suutari Noora Nyrhilä Matias Pietarinen Mikko Laitinen Janne Kuusela Teemu Hannula Markku Moilanen Jarno Kallio

Laura Tikkanen
Jouni Savolainen Kaija-Liisa Vartiainen Anna Mustonen

 • No labels

F.B.S.K.:n (Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry) virallinen verkkosivu.